12 Şubat 2015 Perşembe

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı İşlem Dökümleri Kullanici Deneyimi (UX)

İşlem Dökümleri

Garanti Bankası internet bankacılığında işlem dökümü alanı bir tablo ile müşteriye sunulmakta. Az işlem planı olan müşteriler için bu tablo oldukça yeterli. Ancak çok sayıda ileri tarihli işlem yapmak isteyen bir kullanıcı için durum böyle değil.

İşlem tutarına göre küçükten büyüğe sıralama, varsayılan olarak sunulmuş. Diğer sütunlara göre sıralama yapmak imkanı ise tanınmamış durumda.




İşlem dökümü listesinin sunulma amacına odaklanırsak; bir kullanıcı, işlemleri öncelikle gerçekleşecek tarihlerine göre incelemek isteyecektir. Çünkü ileri tarihli işlemlerinin hangisinin önce gerçekleşeceği bilgisi gerekecektir. Buna göre fon bozdurmak veya para transfer tarihini geciktirmek gibi önlemler planlayabilir.

1- Tarihe Göre Sıralama
Bu yüzden varsayılan olarak tutara göre değil de tarihe göre sıralanması daha doğru olacak ve kullanıcı da tabloyu daha doğru ve kolay yorumlayacaktır.

2- İsteğe Göre Sıralama
Ancak kullanıcı tutara göre veya diğer verilere göre sıralayarak da incelemek isteyebilir. Bu ihtiyaç olasılığına da yeterli esneklikte bir işlevsellik sunmakta fayda var. Bunun için ilgili tabloda sütun başlığına tıklandığında o sütunu küçükten büyüğe sıralayan, tekrar tıklandığında ters sıralayan bir yapı tasarlanabilir. Böylece kullanıcı tabloyu dilediği şekle rahatça sokarak incelemesini yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder